FILES AANLEVEREN

WE Transfer

Lever je bestanden aan via WeTransfer. Via onderstaande knop kun je de bestanden uploaden. Het verplichte veld voor je ordernummer kun je terugvinden op je Mijn Orders pagina, of in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen na je bestelling. Met de bestanden wordt je bestelling zo snel mogelijk in productie genomen.

Aanlever specificaties

Dutch Ink Albums

Spread afmetingen
We hanteren voor de albums in alle mogelijke formaten maar 3 templates. De templates zijn gemaakt voor het grootst mogelijke formaat van elke type album. De 3 type albums zijn; vierkant, liggend en staand. De formaten zijn inclusief safety margin. Afwijkende afmetingen kunnen niet worden verwerkt.

 • Vierkant formaat: 610x305mm @300 DPI sRGB
 • Liggend formaat: 813x305mm @300 DPI sRGB
 • Staand formaat: 610x407mm @300 DPI sRGB

Files opmaken
De files kun je opmaken met Smart Albums, Fundy, AlbumStomp, InDesign, Photoshop of wat jij het liefst wilt gebruiken om je albums op te maken. Je kunt een uncompressed JPG bestanden aanleveren. Je levert altijd spreads aan, geen losse pagina’s of losse foto’s.

 • Hanteer een duidelijk oplopende nummering van je files. Bijvoorbeeld:
  rikanne_30x30_01, rikanne_30x30_02, rikanne_30x30_03 etc.
 • Je levert altijd spreads aan. Nooit losse pagina’s of losse foto’s. Een spread van een 30x30cm album heeft dus als afmetingen: 61×30,5cm (inc. margins).
 • De files die je aanlevert moeten minimaal 300DPI zijn.
 • Houdt bij de opmaak van je files rekening met safety margins (veiligheidsmarge). 0,5cm links en rechts, 0,25cm onder en boven. Een 30x30cm album spread wordt dus uiteindelijk 610x305mm.
 • Alles wat buiten de safety margin van je album valt kan mogelijk worden weggesneden.
 • De eerste pagina’s en de laatste pagina’s zijn volledige spreads. Er zijn geen halve spreads in het album.

Kleurenprofiel
Exporteer je spreads met sRGB kleurenprofiel.
Als je in AdobeRGB wilt aanleveren neem dan eerst contact op met ons op het af te stemmen.

SmartAlbums
Met Smart Albums vind je eenvoudig onze templates. De templates produceren het grootste formaat van het vierkante/liggende/staande album. Zo kunnen we altijd probleemloos downscalen naar kleinere formaten. Na het exporteren van de spreads vanuit Smart Albums gelieve niet de resolutie van de files aanpassen. Onze workflow is gebaseerd op de afmetingen zoals die Smart Albums kunt vinden.

smart-albums
Een voorbeeld van een custom template van een 25×25 album waar je uiteindelijk een 61×30,5cm spread mee genereert.

Stalen / materialen

Dutch Ink Albums

We hebben een PDF gemaakt met daarin alle materialen die mogelijk zijn voor onze covers. Deze PDF kun je aan je klanten sturen om ze een materiaal voor de cover te laten uitzoeken. Download de PDF via de link, of stuur je klanten direct de link naar het bestand. De PDF is expres zonder logo’s van Dutch Ink Albums zodat je klanten niet hoeven te weten waar je je albums vandaan haalt.

Dutch Ink Albums stalen / materialen overzicht

Templates

Dutch Ink Albums

De cover templates voor het Mondriaan albums kun je hier downloaden.

Open de template, plaats je foto en evt. tekst zo in het bestand als je het wilt hebben. Stuur bij je bestelling de PSD bij de spreads. Of stuur de geexporteerde JPG die je gemaakt hebt aan de hand van de template.

forgot

Login

Forgot password